EĞİTİM PROGRAMLARI
İNGİLİZCE VEYA UKRAYNACA
Lisans
Eğitim programı «Ekonomik Sibernetik»
“Ekonomik Sibernetik” eğitim programından mezun olanlar, yanda sıralanan niteliklere sahip olacaktır: belirli durumların analizi sırasında ekonomik sorunları tanımlayabilmek ve bunları çözmenin yollarını önerebilmek; resmi belge ve raporların derlenmesi için modern ekonomik, sosyal, yönetimsel, muhasebe bilgileri kaynaklarını kullanmak; işletmelerde örgütsel ve ekonomik süreçleri analiz etmek; teorik ve uygulamalı modellere dayalı ekonomik ve sosyal süreçleri tanımlamak ve tahmin etmek, elde edilen sonuçları analiz etmek ve yorumlamak; ekonomik problemlerin çözümü için ekonomik ve matematiksel yöntem ve modelleri uygulamak; ekonomik riskleri değerlendirmek için metodolojik araçlar kullanmak; ticari kuruluşların işleyişi ve gelişimi hakkında teşhis yapmak; farklı düzeylerde modern ekonominin işleyiş kalıplarını tespit etmek; yönetim kararları için etkili destek sistemleri geliştirmek ve uygulamak.
MESLEKİ BECERİLER
Finans sektörü (bankacılık, finansal analiz, öngörü, muhasebe, vergi danışmanlığı, sigorta ve ticaret dahil). Ayrıca “Ekonomik Sibernetik” eğitim programı mezunları da pazarlama bilgi teknolojileri sektöründe çalışabilirler. Başlıca işler: ekonomist, iş analisti, lojistikçi, ekonomi yöneticisi, bilgi teknolojisi uzmanı, finansal ve ekonomik güvenlik uzmanı, işletmenin müdür yardımcısı.
Lisans
Eğitim programı «Bilgisayar Mühendisliği»
Program dört temel parçayı birleştirir: Yazılım, Ağ Tasarımı, Donanım ve Teori Kursları. Yazılım Parçası; C/C++, C#, JAVA, DMS, HTML, CSS, Web programlama, JavaScript, Python, Android, iOS, Xamarin, Ağ programlama, Open MP, MPI içerir. Donanım Parçası; Bilgisayar Mantığı, Bilgisayar Elektroniği, Bilgisayar devre tasarımı, Mikro-denetleyici Sistemleri, Bilgisayar Mimarisi, CAD sistemleri, akıllı robotikte gömülü sistemler gibi dersleri içerir. Öğrenciler, Xilinx Spartan-7 FPGA Ailesi, Arduino platformu, Lego Mindstorms NXT robotik blokları, ZigBee Texas Instruments modülleri gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin donanım ve laboratuvar gereçlerini kullanır. Sınıflarda öğrenciler donanım tanımlama dili VHDL’yi öğrenirler. Ağ Tasarımı Parçası; Bilgisayar Ağları, Nesnelerin İnterneti, Ağ Güvenliği, Kablosuz Plansız ve Sensör Ağları, Ağ Yönetimi, Endüstriyel Ağlar gibi dersleri içerir. Teori Kursları Parçası; Yüksek Matematik ve Sayısal Analiz, Fizik, Ayrık Matematik, Bilgisayar Mantığı, Olasılık Teorisi ve Matematik İstatistikleri, Sistem Modelleme ve Simülasyonu içerir.
Yazılım mühendisleri .net, java geliştirme ve geliştirme faaliyetleri mühendisliğinde uzmandır. Bir Donanım Mühendisi olarak öğrenciler; yönlendiriciler, robotik sistemler, akıllı cihazlar gibi bilgisayarla ilgili ürünler dahil olmak üzere donanım bileşenlerini tasarlama sorumluluğuna sahip olacaklardır. Bir ağ mühendisi olarak öğrenciler, ağ yazılımı, bilgisayar donanımı, işletim sistemleri tasarlama, yapılandırma, test etme, verileri koruma, yazılım ve donanım gibi sorunları giderme sorumluluğuna sahip olacaklardır.
Lisans
Eğitim programı «Bilgi Güvenliği Yönetimi»
Öğrenciler, IS027K serisi uluslararası standartlara uygun olarak karmaşık bir bilgi ve siber güvenlik sistemi, bilgi güvenliği yönetimi oluşturma mekanizmalarını ve telekomünikasyon ve bilgisayar ağlarının bilgi güvenliği, web güvenliği, bankacılık sistemleri ve e-ticaret sistemlerinin güvenliği, olay inceleme mekanizmaları, risk yönetimi, bilgi ve siber güvenlik sistemlerinin denetimini inceler.
Mesleki Beceriler:
- Bilgi güvenliği yönetim sistemlerinin oluşturulması, uygulanması, izlenmesi ve geliştirilmesi;
- Bilgi güvenliği denetimi
- Kötü amaçlı yazılımları ve siber saldırıları tespit etmek için yazılım geliştirme;
- Siber saldırıların adli incelemesinin yürütülmesi;
- Güvenli bilgisayar ve telekomünikasyon ağlarının yönetimi;
- Bilgi sistemlerinin kritik parametrelerinin izlenmesi;
- Bilgi güvenliği olaylarına yanıt;
- Bilgi güvenliği risklerinin değerlendirilmesi.
İstihdam beklentileri:
- Bir bilgi güvenliği yöneticisi;
- Bilgi güvenliği alanında mühendis, uzman, başuzman;
- Bir bilgi güvenliği departmanı başkanı;
- Bilgi güvenliği sistemleri denetçisi;
- Bir sistem geliştiricisi ve bilgi koruma araçları;
- Bir bilgi güvenliği müdürü;
- Bir bilgi güvenliği analisti;
- Bilgi güvenliği konusunda proje başkanı;
- Siber güvenlik özel kuvvetlerinin bir subayı.
Lisans
Eğitim programı «Otomasyon ve Bilgisayara Entegre Teknolojiler»
Temel faaliyet alanı: Donanım ve yazılım geliştirme, üretim ve üretim dışı süreçler için otomasyon sistemlerinin işletimi ve teknik desteği; Üretim sistemlerinde yeni endüstriyel teknolojilerin tanıtılması. Temel müfredat dersleri: Algoritmalar ve Programlama dilleri (C++, C#, Python, Java), Bilgisayar ve Mühendislik Grafikleri, Esnek Bilgisayarlı Robotik Sistemler, Robotik ve Mekatronik (Endüstri 4.0), Elektrik ve Elektro Mekanik, Uygulamalı Mekanik ve Tasarım, Bilgisayar Mimari ve Çevre Birimleri, Otomatik Kontrol Teorisi (MathLab), Otomasyon için Teknik Araçlar, Otomatik Üretim için Bilgi Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım Sistemleri, Teknolojik Ekipman Otomasyonu için Elektronik Bileşenler ve Araçlar, Teknolojik Ekipmanların Otomasyon Araçlarındaki Mikroişlemciler, Sayısal Kontrol Sistemleri, Teknolojik Süreç Otomasyonu, Bilgisayara Entegre Teknolojiler ve İnternet teknolojileri, Otomasyon Sistemleri Tasarımı, Modern SCADA sistemleri, Otomasyon Nesnelerinin Tanımlanması ve Simülasyonu, İş Süreçlerinin Otomasyonu, Otomasyonun Teknik ve Ekonomik Yönleri, Bilgisayara Entegre Sistemler için Yazılım Geliştirme Teknolojileri, Siber-Fiziksel Sistemlerin Tasarımı.
MESLEKİ BECERİLER
Otomasyon araçlarının uygulanması için ihtiyaç duyulan endüstriyel şirketler; Otomasyon sistemleri, Bilgisayara Entegre Sistemler ve Robotlara sahip olan şirketler; Sanayiye Yönelik Yazılım ve Donanım Geliştirici Şirketler; Bankalar; Hizmet, İletişim, Ulaştırma ve Lojistik alanlarında faaliyet gösteren şirketler.
Lisans
Eğitim programı «Telekomünikasyon»
Öğrenciler şunları öğrenir: yeni nesil telekomünikasyon ağlarının geliştirilmesi ve tasarımı: kişisel iletişim ağları (Bluetooth, Zigbee, UWB), erişim ağları, ulaşım ağları (IP/ATM/MPLS); 2G/3G/4G/SG mobil ağlar dahil olmak üzere kablosuz ağların planlanması, kendi kendine organize edilmesi, optimizasyonu; ağ ve sunucu ekipmanının yapılandırılması; ağ protokolü yığınları ve trafik yönetim mekanizmaları; yazılım terminal cihazları, ağ yazılımı, bulut platformları, hizmet odaklı mimariler; gelecek nesil dijital televizyon sistemleri.
Mesleki Beceriler:
- Telekomünikasyon ağlarının geliştirilmesi
- Kablosuz ve mobil ağlar
- Bulut teknolojileri
- IP teknolojileri
- Telekomünikasyon bilgi güvenliği
İstihdam beklentileri:
- Geliştirme Faaliyetleri
- Sistem Yöneticisi;
- Sistem Mühendisi;
- Ağ Mühendisi;
- Ağ Yöneticisi;
- Ağ Güvenliği İşleticisi;
- Güvenlik Mühendisi;
- Sistem analisti;
- İş Analisti;
- Siber Operasyonlar;
- Güvenlik Operasyonları Merkezi, SOC;
- Proje Yöneticisi;
- Teknik Ürün Müdürü / Ürün Lideri / Ürün Direktörü / Grup Ürün Müdürü;
- Kalite güvence mühendisi.
Lisans
Eğitim programı «Biyomedikal Mühendisliği»
PROGRAMIN ANA HATLARI
Biyomedikal (BM) mühendisliği, mühendislik ilkelerini ve yöntemlerini BM problemleri için uygulayarak insan sağlığını iyileştirir. Mühendislik Çekirdeğine (matematik, kalkülüs, fizik, bilgisayar bilimi, mühendislik ve bilgisayar grafikleri, mekanik, elektronik ve devreler, metroloji, ekonomi ve işletme) ek olarak eğitim, 3 mesleki alana odaklanır: Yaşam ve Malzeme Bilimi (İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi, Kimya, Biyokimya, Biyofizik, Biyomekanik, Can Güvenliği), BM Hesaplamalı Teknolojiler (Biyolojik Süreçlerin ve Sistemlerin Matematik Modellenmesi, BM Verileri, Sinyaller ve Görüntü İşleme, Biyoinformatik, Tıpta Sistem Analizi ve Karar Verme), BM Cihazları, Cihazlar, Sistemler ve Teknolojiler (BM Elektronik, Mikroişlemci Teknolojisi ve Tıpta Mikro-denetleyiciler, Sensörler, BM Araştırma Yöntemleri, BME Tasarımı, Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Laboratuvar ve Analitik Ekipman, Teşhis ve Tedavi Ekipmanı, Radyoterapi Sistemleri, Yapay Organlar ve Sistemler, Biyoloji ve Tıpta Nanoteknoloji, Tıpta Lazer Sistemleri)
MESLEKİ BECERİLER
BME mezunları, özel bir mühendislik markasıdır. Öğrencilerimizi tıbbi bir ortamda (laboratuvar araştırma ve enstrümantasyon, tasarım süreci, teknik iletişim, girişimcilik, yasal ve düzenleyici konular) gelişmeye hazırlıyoruz. BME mühendisi tıpta, rehabilitasyon mühendisliğinde çalışabilir. Ayrıca elektronik, veterinerlik, tarım, ekolojik izleme ve çevre kontrolü, biyometrik tanımlama, fitnes mühendisliği, kozmetoloji alanlarında çalışır.
Lisans
Eğitim programı «Bilgi ve İletişim Sistemleri Güvenliği»
“Bilgi ve iletişim sistemlerinin güvenliği” eğitim programının “Siber Güvenlik” bölümünden mezun olan öğrenciler, yanda sıralanan alanlarda eğitim alır: karmaşık bilgi güvenliği sistemlerinin tasarımı, uygulanması, bakımı; korumalı elektronik belge sistemleri ve elektronik belge yönetimi, e-ticaret; bankacılık ve ödeme sistemlerinin güvenliği; C / C ++ / C # / JAVA /PHP programlama dillerinde güvenli yazılım geliştirme; bilgi güvenliği sistemlerinin ve araçlarının incelenmesi, standardizasyonu ve belgelendirilmesi; devlet yönetim organlarında, araştırma ve üretim birliklerinde, büyük BT şirketlerinde, Bankalarda, finans şirketlerinde, kredi kartı şirketlerinde ve çok daha fazlasında bilgi faaliyeti nesnelerinde bilgi güvenliğinin yönetimi.
Mesleki Beceriler:
İşler: Güvenlik Uzmanı; Güvenlik Analisti; Güvenlik Mühendisi; Güvenlik Danışmanı; Güvenlik Denetçisi; Güvenlik Yöneticisi; BT Proje Yöneticisi; Güvenlik Mimarı; Güvenlik Direktörü; Kriptocu; Şifre Çözümleyici, Adli Bilim Analisti, Kaynak Kodu Denetçisi, Sızma Test Cihazı, Korunmasızlık Değerlendiricisi, Adli Tıp Uzmanı.